EMDR Oss

EMDR-therapie Oss - Therapeut Germien

EMDR-therapie

Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in je leven. Een deel van deze ervaringen kun je op eigen kracht ‘verwerken’. Als de ervaringen te heftig zijn, dan lukt dit niet meer en dan kunnen zich psychische klachten ontwikkelen.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een nare/schokkende ervaring of angst.

Een kortdurende therapie

EMDR is een relatief nieuwe, kortdurende therapievorm die de laatste jaren steeds vaker toegepast wordt om cliënten te helpen de herinneringen aan deze gebeurtenissen te verwerken, met de bedoeling daarmee de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Ervaringen met toepassing van EMDR heeft de afgelopen jaren laten zien, dat het mogelijk is een grote verscheidenheid aan psychische aandoeningen en klachten te behandelen, die gepaard gaan met vermijdingsgedrag, somberheid en/of gevoelens van angst, schaamte, verdriet, schuld of boosheid.


EMDR therapie

Klachten waarbij EMDR-therapie helpt

✓ Angstklachten en paniekaanvallen
✓ Boosheid
✓ Depressieve gevoelens
✓ Flash-forward and Flashbacks

✓ Jaloerse gevoelens
✓ Jeugdtrauma’s
✓ Nachtmerries
✓ Negatief zelfbeeld en onzekerheid

✓ Onverwerkte rouw
✓ PTSS
✓ Schaamte en schuldgevoel
✓ Seksueel misbruik

✓ Stress
✓ Trauma
✓ Ververwerkingsproblemen
✓ Vermijdingsgedrag

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.

Germien

Neem contact opErvaring van een cliënt:
Traumatische ervaring ~ oud zeer:
“Toen ik van de huisarts, vanwege een onverwerkte traumatische ervaring, de opdracht kreeg om naar een goede EMDR specialist te zoeken, kwam ik via internet, bij Germien terecht.

Het eerste contact via de telefoon verliep bijzonder prettig. Ik kreeg goede uitleg en er werd mij niks opgelegd, het voelde goed. Het kennismakingsgesprek dat volgde, bevestigde mijn gevoel. Het was spannend, maar toch voelde ik me op mijn gemak.

Germien legde na een gesprek de vinger al meteen op de pijnlijke plek. Fijn, want dan kun jezelf meteen aan de slag! Dat hield in dat ikzelf kon bepalen op wat voor manier ik dat wilde doen. Schrijven paste het meeste bij mij. Dat bracht veel oud zeer naar boven, maar nodig om dit af te kunnen sluiten.

Daarna kwam EMDR aan de beurt. Deze behandeling bestond uit een aantal sessies. De daadwerkelijke behandeling met tikjes, werd vooraf goed uitgelegd. Hoe je daar op reageert is voor iedereen anders. Bij mij kwam het tot een lachexplosie. Ik kreeg de slappe lach en kon niet meer stoppen. Heel bijzonder, maar toch heftig, ondanks het lachen.

De EMDR heeft mij goed geholpen om mijn traumatische ervaring te verwerken en de beelden te verzachten. Het gebeuren staat niet meer op mijn netvlies gebrand. Het is nog wel aanwezig, maar de heftigheid is er af.

Door de gehele behandeling van zowel gesprekken, schrijven en EMDR, heb ik meteen een hoop opgeruimd van mijn twijfels en oud zeer. Ik voel me een stuk lichter!

Germien heeft mij weer een hoop zelfvertrouwen terug gegeven, dank hiervoor.”


Therapie Oss Ervaringen van cliënten
Germien kan ontzettend goed luisteren en omdat ze zo goed luistert, stelt ze ook hele goede vragen en vraagt ze ook goed door ...
therapie oss Therapie Oss
wordt gewaardeerd met 4.9 uit 5 sterren op basis van 5 reviews
Ik ben aangesloten bij:

logo-nfg-rbcz
therapie oss Therapie Oss
Molenstraat 70
5341 GE Oss
Route naar mijn praktijk
Top