Persoonlijk

Therapeut Germien Grimmelikhuizen

Germien Grimmelikhuizen

Ik woon in Oss, samen met mijn echtgenoot en onze drie kinderen.

Tijdens mijn jaren als psychosociaal therapeut ben ik betrokken geraakt bij mensen, die op allerlei manieren grip op hun leven zijn kwijtgeraakt. Grip verliezen door een overlijden, scheiding, baanverlies, verlies van gezondheid of door stress, er ligt altijd een rouwproces aan vast. Daarom heb ik mijzelf gespecialiseerd in rouw-en verliesbegeleiding.

Met bewondering kan ik kijken hoe de ander omgaat met zijn draaglast en probeert zijn draagkracht te vergroten.

Door mensen te begeleiden haal ik voldoening uit het feit dat men een positieve verandering doormaakt en verdieping vindt in het leven. Hierdoor krijgt men weer grip op het leven.

Werkervaring en opleidingen

Naast mijn praktijk ben ik jarenlang werkzaam geweest in ziekenhuizen als medisch maatschappelijk werker. Ik werkte met name voor oncologie-patiënten; zowel klinisch als poliklinisch, zowel individueel als in groepsverband (oncologische revalidatie voorheen Herstel&Balans).

Om meer verdieping in mijn werk te krijgen heb ik een Post-bachelor Rouwbegeleidingskunde behaald, gevolgd onder de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding is een specialisatie voor beroepskrachten die in hun werk te maken krijgen met verlies en rouw. De opleiding benadert rouw vanuit het oogpunt van hechting, narrativiteit, zingeving en contextueel werken.

Diploma’s:

  • Social Work MWD
  • Rouwbegeleidingskunde
  • EMDR

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen NFG en RBCZ en ik ben lid van Therapiepsycholoog – Netwerk van therapeuten en psychologen.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Germien

Neem contact op
Meer over:

Therapie Oss - Home

Therapie Oss

Ik ben Germien, psychosociaal therapeut. In mijn praktijk Therapie Oss kun je terecht voor individuele therapie, EMDR-therapie en relatietherapie.

Ik ontvang mensen met allerlei klachten zoals angst, stress en burnout, relatieproblemen, rouwverwerking, trauma’s.

Therapie Oss >>

Relatietherapie

Relatietherapie

Iedere relatie is bijzonder en uniek. Daarom stellen we doelen en maken een plan van aanpak dat gebaseerd is op jullie eigen verhaal.

Relatietherapie >>